Vaccinatiebeleid

Naar aanleiding van het wetsvoorstel van D66 om het wettelijk mogelijk te maken voor kinderopvangorganisaties om niet-gevaccineerde kinderen te weigeren, zetten we het beleid van Hansje Stoffel ten aanzien van vaccinatie graag uiteen.

Allereerst vinden wij dat Rijksvaccinatie een taak is van de Rijksoverheid. Door middel van de Centra voor Jeugd en Gezin, op basis van kennis van het RIVM, biedt de Rijksoverheid vaccinaties tegen verschillende ziektes aan. Feit is dat we dankzij het huidige volksgezondheidsbeleid tegenwoordig langer en met een betere kwaliteit van leven op aarde zijn.

Daarnaast hebben ouders als eerste opvoeders een belangrijk zelfbeschikkingsrecht over henzelf en hun kind. Hansje Stoffel biedt informatie over vaccineren, zoals de mogelijke gezondheidsrisico’s bij zowel wel als niet vaccineren, voor het individuele kind en gezin alsmede de andere kinderen en volwassenen die ons kindercentrum bezoeken. Uiteindelijk laten wij ouders vrij hun eigen keuzes voor hun kind te maken. Wij zullen geen kinderen weigeren.

Wel vragen wij iedere ouder om duidelijk aan te geven of en welke vaccinaties hun kinderen gekregen hebben. Met deze gegevens kunnen we -indien nodig- snel de juiste ouders informeren bij meldingsplichtige infectieziekten.

“Kinderen zijn van nature nieuwsgierig”

Kindercentrum Hansje Stoffel